Cara Nak Buat Kuih Kacang Tanah

Yang tu tak kira set boleh ambil 5 cucuk ke. Jika nak buat banyak gandakan adunan.


Resipi Biskut Mazola Mudah Tapi Sedap Hanya Guna 4 Bahan Sahaja

Ikutlah nak besarkan perut banyak mana hahahaha.

. Lebihan kuah kacang saya simpan dalam bekas dan dimasukkan dalam peti ais. Air fry 160C selama 20 minit. Jom layan resipi dan cara penyediaannya di bawah ini kalau ada yang nak mencuba cara saya hari ini.

Dapat makan beberapa kali. Sapu kuning telur dan bakar hingga masak antara suhu 150C 180C masa antara 20 25 minit mengikut oven masing-masing. Bulatkan doh tekan sedikit dan letak kacang tanah di atasnya.

Kemudian masukkan lengkuas serbuk kacang dan tomato. Didhkan sehingga kuah menjadi pekat. Basuh dan tos kacang tanah.

Masukkan sedikit mee yang telah dicelur ke dalam pinggan. Sebelah sate ayam tu sate perut bahagian babat. Perasakan dengan gula dan garam secukupnya.

Jadi kalau teringin buat jer sendiri. Jika set single mengandungi 10 cucuk sate. Kredit resipi foto.

Suzi Yanti Md Hane. Tuangkan kuah ke atas mee. Ada nasi impit jugak dihantar ke meja Sk tak pasti pulak ia termasuk dalam set sate atau pesan lain.

Hiaskan dengan tauhu goreng daun bawang telur rebus cili merah dan hijau dan taugeh. Kuah kacang sedap sate lembut. Dua tiga kali lah juga.


Cara Mudah Dan Resepi Biskut Kacang Paling Rangup Moodraya Youtube


Biskut Kacang Youtube


Resepi Biskut Kacang Try Masak Icookasia Youtube


Resepi Biskut Kacang Favorit Yang Sedap Dan Rangup Saji My

No comments for "Cara Nak Buat Kuih Kacang Tanah"